Tranulökarnas Kennel dag 2

Dag 2 startet ganske lik dag 1, med apportering uten påvirkning. Det var allerede stor fremgang i forhold til dagen før, og Alvin hentet denne gang en due, som er en liten ekstra utfordring da det er mye gjevere for hunden å beholde selv i forhold til kråke. Dette brydde ikke Alvin seg nevneverdig om, og kom rett in med apporten. Vi økte avstanden mer og mer gjennom dagen og Alvin fikk måtte søke litt før han fant og apporterte. Anke la opp et slepespor i skogen som en fortsettelse på gårsdagens korte spor i åpent lende. Slepesporet, hvor en sleper en død fugl gjennom terrenget skal simulere en skadet fugl som løper på bakken og gjemmer seg. Hunden skal da følge sporet og apportere fuglen som ligger i enden av sporet. Alvin løste oppgaven meget bra, og apporterte fuglen etter å ha fulgt sporet til enden.

Dagens vannapportering ble gjennomført med and. Dette er et ekstra moment i innlæringen da en and er betydelig tyngre enn både kråke og due. Apporteringen gikk bra og vi la på et ekstra moment med at fuglen lå nesten helt inntil motsatt bredd. Dette medfører at hunden får fast grunn under føttene og går i land på den siden i stedet for der hvor jegeren står. Enkelte hunder kan da ha motvilje mot å gå ut i vannet med fuglen igjen. Alvin gikk i land på motsatt bredd, men etter litt tenking pluss en liten ekstrakommando gikk han i vannet og apporterte fuglen rett til meg.

Anke la opp et blodspor som vi skulle ta på kvelden. Dagens andre økt ble ganske lik dagens første, men med mer utfordring til Alvin i forhold til avstand og søk. På ettermiddagen slo det til med et par kraftige regnskyll, og vi var litt i tvil om blodsporet kunne bli for vanskelig som et førstegangsspor. Vi bestemte oss for å prøve, men bare la hunden utrede selv. Alvin fattet fort interesse for sporet, men etter 6 timer i regn ble det en stor utfordring. Vi kom oss likevel til slutten med et par påsett underveis. De siste 50 metrene var "dønn på" og Alvin fikk slutten (en rådyrfot) på riktig atferd. Meget fornøyd etter dagens økt. #hund #hundetrening #jakt #jakthund

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Alvins matfar Frode

Alvins matfar Frode

45, Kristiansund

Alvin er en Kleiner Münsterländer, og er en avbalansert og trivelig hund med stor jaktlyst. Matfar er tidligere hundefører i Politiet og du vil derfor kunne finne tips om hundetrening og ta del i vår hverdag med turer, trening, gleder og frustrasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits